Willkommen an der ZHAW Wädenswil.

In 26 spannenden Kurstagen wirst du alles über Kaffee lernen - vom Anbau der Bohne bis zur Extraktion in die Tasse. Wir erzählen dir die Geschichte des Kaffees. Zeigen dir, was die anfällige Pflanze zum Gedeihen braucht, wie man Kaffee erntet, aufbereitet, röstet, mahlt, brüht und – selbstverständlich – nach dem Q-Grading Standard richtig verkostet. Unsere wissenschaftlich fundierten Erkenntnisse zur chemischen Zusammensetzung der Bohne, zu den Technologien der Kaffeemaschinen, sowie die neuesten Forschungen wie man gerösteten Kaffee frisch hält und welches Wasser das beste Aroma erzielt, werden dabei nicht fehlen. 

Erfolgreiche Absolvierende schliessen mit dem Titel CAS Certificate of Advanced Studies «The Science and Art of Coffee» ab. Für den CAS werden 15 ECTS* vergeben.

Kurstage: Jeweils freitags, vom 19. Oktober 2018 bis 10. Mai 2019

Zeit: 9:30 Uhr bis 17:00 (Kann je nach Durchführungsort variieren)

Ort: ZHAW Wädenswil, Campus Grüental, Gebäude GD oder GA

detailed-program-Nespresso-CAS18.pdf.pdfdetailed-program-Nespresso-CAS18.pdf.pdf

Welcome to the first ZHAW Nespresso University program In Coffee Expertise.

The program is a very exclusive learning designed as the highest level of the Coffee Expertise training path. 

This part-time continuing education program aims to help you develop and deepen your expert knowledge of the processes involved in the coffee value chain. You will gain scientifically-based and practice-oriented expertise through a flexible and unique course format. 

You will complete 18 online learning sections and attend two face-to-face weeks in Switzerland at the Nespresso production center in Romont (FR). We will be kicking off the program on June 14 with a three month self-learning period. This will be followed by a face-to-face week where we will put your learnings into practice. You will then again spend 5 months on self-learning followed by a second face-to-face week. The remaining 3 months you will need to dedicate to write your thesis. After presenting this work we will celebrate the reception of your diploma in June 2019.

 

This program is a very exclusive learning designed at the highest level of the Coffee Expertise training path. 

The course aims to helps students develop and deepen their expert knowledge of the processes involved in the coffee value chain. They will gain scientifically-based and practice-oriented expertise through a flexible and unique course format.